Tankstationnetwerk TotalEnergies overgenomen door Circle K (2024)

Tankstationnetwerk TotalEnergies overgenomen door Circle K (1)

De vlag van Circle K wappert in de top van de mast bij het hoofdkantoor in Nederland

Tankstations – Het Canadese Alimentation Couche-Tard Inc/Circle K heeft de overname van de voorgenomen Europese Retail & Cards activiteiten van TotalEnergies afgerond. Het gaat in Nederland om alle Retail & Cards activiteiten van TotalEnergies.

Op 16 maart 2023 maakte Alimentation Couche-Tard bekend belangstelling te hebben voor de bijna 400 locaties in Nederland en de bijna 1200 vestigingen in Duitsland. Als aanvulling wilde het Canadese retailbedrijf ook een belang nemen van 60 procent in de winkels in België en Luxemburg van TotalEnergies. Het zou in totaal gaan om een bedrag gaan 3,3 miljard US-dollar (3,1 miljard euro). De naam TotalEnergies zou volgens het overnameplan nog minstens vijf jaar te zien zijn op de tankstations, omdat het Franse olieconcern zolang in ieder geval de stations blijft voorzien van brandstof.

Circle K

Per 1 januari 2024 in de deal in Nederland in ieder geval bekrachtigd. “Wij zijn trots op onze TotalEnergies geschiedenis en blijven wij ons inzetten voor onze klanten in Nederland met hetzelfde geweldige team, op dezelfde locaties en met voortdurend evoluerende producten en diensten. Deze verandering is een grote kans om, samen met de wereldwijde en Europese organisatie van Circle K, te groeien en ons aanbod aan onze klanten verder te ontwikkelen”, laat Nathalie Baras, Vice President bij Circle K in Nederland weten.

378 locaties

De Retail & Cards activiteiten die betrekking hebben op deze transactie omvatten 378 locaties in Nederland. Hiervan is 62% company-owned en 38% dealer-owned. In Nederland zijn circa 1.300 medewerkers, werkzaam op het Service Center in Den Haag en op de company-owned servicestations, betrokken bij deze overname.

Geleidelijk

De servicestations in Nederland blijven na de overname onder de naam van TotalEnergies opereren. De shop en carwash-activiteiten worden de komende jaren aangepast waarbij deze van de nieuwe naam worden voorzien met de daarbij horende concepten van Circle K. De op de servicestations verkochte brandstof wordt tenminste de komende 5 jaren door TotalEnergies geleverd en ook onder deze naam verkocht. “We zijn verheugd om iedereen in Nederland als onze klant te verwelkomen. We bouwen voort op de geweldige service van TotalEnergies en zullen het merk Circle K geleidelijk introduceren waarbij het aanbod van producten en services wordt aangepast aan de behoefte van de Nederlandse markt. Dit doen wij samen met het lokale management en de teams van de servicestations”, aldus Hans-Olav Høidahl, Executive Vice Operations Europe bij Circle K.

Bron: Circle K/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags: alimentation couche-tard inccircle ktankstationstotalenergies

Tankstationnetwerk TotalEnergies overgenomen door Circle K (2)

Ontvang Gratis de digitale uitgave

Gerelateerd nieuws

Tabaksverkoop bij supermarkten per 1 juli beëindigd

Rookwaren - Vanaf maandag 1 juli is het supermarkten en avondwinkels niet meer toegestaan tabaksproducten en rookwarenartikelen te verkopen. De afgelopen week verschenen in diverse supermarkten informatieborden over het aanstaande tabaksverkoopverbod.

Lees bericht

Alex Miller nieuwe CEO Alimentation Couche-Tard

Benoeming - De Raad van Bestuur van Alimentation Couche-Tard Inc. heeft Alex Miller benoemd tot tot voorzitter van de Raad van Bestuur en Chief Executive Officer. Hij gaat de functies bekleden met ingang van 6 september 2024. Miller is momenteel de Chief Operating Officer van de onderneming, diein Nederland de tankstations van TotalEnergies-locaties exploiteert en ombouwt naar Circle K.

Lees bericht

Beta wordt Drive: dé brancheclub voor retail langs de weg

Tankstations - Belangenverenging Energie- en Tankstations (BETA) heet vanaf dinsdag 12 juni Drive, de retail infrastructuur vol energie. Dat laat de belangenvereniging weten op de eigen website, die ook volledig in de nieuwe look-and-feel van Drive is te zien. De belangenvereniging heeft tot de transformatie besloten tijdens de algemene ledenvergadering op landgoed Oranjerie Hydepark in Doorn.

Lees bericht

Onbemande Firezone in Terneuzen heeft weer een shop

Tankstation – De Poorter Olie in Terneuzen heeft een eigen shop geopend aan de Bellamystraat 28a in Terneuzen. Dit Firezone tankstation was aanvankelijk onbemand, maar heeft nu met het concept GO easy een shop er bij gekregen.

Lees bericht

Tankstationnetwerk TotalEnergies overgenomen door Circle K (7)

Previous Next

Alles in één keer afrekenen? Circle K doet het

Buitenland – Circle K, het shopformat voor tankstations van het Canadese retailbedrijf Alimentation Couche-Tard Inc., is in Scandinavië gestart met het afrekenen van meerdere artikelen in één keer. De betaalwijze past in de strategie van het retailbedrijf om het voor de reiziger steeds gemakkelijker te maken.

Lees bericht

Lekkerland toont veel shopoplossingen op UNITI expo

Vakbeurzen - Op de UNITI expo in Stuttgart, een toonaangevende beurs op het gebied van tankstations, demonstreerde het Duitse Lekkerland tal van technische shopoplossingen. Als onderdeel van REWE is Lekkerland al langer bezig met het ontwikkelen van technische en onbemande shopoplossingen, die antwoorden geven op een toekomst waarin veiligheid, shopgemak en gebrek aan arbeidskrachten belangrijke thema’s zijn. Toch vergeet...

Lees bericht

Tankstationnetwerk TotalEnergies overgenomen door Circle K (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Aron Pacocha

Last Updated:

Views: 5855

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Aron Pacocha

Birthday: 1999-08-12

Address: 3808 Moen Corner, Gorczanyport, FL 67364-2074

Phone: +393457723392

Job: Retail Consultant

Hobby: Jewelry making, Cooking, Gaming, Reading, Juggling, Cabaret, Origami

Introduction: My name is Aron Pacocha, I am a happy, tasty, innocent, proud, talented, courageous, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.